OM RAMSØ

Jeg er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler tilbage i 90'erne med en Master of Fine Arts. Som studerende arbejdede jeg hovedsagligt med maleri og grafisk tryk, og var pioner på kunstakademiet med grafiske eksperimenter på computeren. Ligesom nu interesserede jeg mig for mediernes virkemidler og brugte løs - og stjal - af virksomheders grafiske udtryk. Dermed opstod en form for spejling af velkendte billeder fra hverdagen som jeg transformerede til alternative versioner af dem selv.

Mit mantra for udvikling af kreative koncepter blev "Who Needs Reality" – et citat jeg havde fra Bart Simpson. Tanken om at jeg arbejdede med, og stillede spørgsmåltegn ved, virkelighedsbegrebet og citerede en virtuel figur, var perfekt. For mig rummer spørgsmålet en pointe, som siden dengang er blevet mere og mere aktuel. Nemlig den, at det med tiden bliver stadig sværere at skelne virkelig fra forfalsket, men at vi som individer ikke nødvendigvis har brug for én sandhed. Derfor er mantraet stadig det samme og fungerer som en fællesnævner for alle projekterne i mit kunstneriske virke.

Som billedkunstner har jeg udstillet fx flere gange på Charlottenborg og på gallerier – endda i Paris. Og jeg var i godt selskab, vennerne og kollegaerne inkluderede Anne Marie Ploug, John Kørner, Knud Romer, Tal R, Kirstine Roepstorff, Jens Haaning og Olafur Eliasson. Sidstnævnte curaterede mig til at udstille på legendariske Krasnapolsky i København og her fandt jeg på at bruge mit eget efternavn i stedet for kendte varemærker. Malerierne skabte en masse ballade og gjorde dermed præcis hvad jeg efterlyste - skabte opmærksomhed.

   

Efter kunstakademiet og afgangsudstilling på Kunstforeningen Gl. Strand, lod jeg mig lokke af reklamebranchen, hvor jeg arbejdede de næste mange år. Jeg var nu Art Director og senere, med en fancy titel, Final Art Director. Kollegaerne var dygtige CBS-slipsetyper og reklameuddannede som i tillæg til den frie kreative proces jeg var vant til, lærte mig om kommunikation, formidling og produktion. 

Siden midt 00'erne har jeg arbejdet selvstændigt med både kunst, reklame og design. Det har bragt mig til en række samarbejder med andre kunstnere, konkrete opgaver for virksomheder og ikke mindst egne kreative projekter af forskellig art. 

Her i PLOXX poster shoppen er ambitionen at formidle mine kreative projekter i form af plakater, originale værker og relaterede designs. Nogle har billedkunstnerisk afsæt og andre er kommunikerende design med fokus på koncept og æstetisk værdi. 

Jeg er åben for samarbejder, opgaver og udstillinger. Skriv til mig. Og se eventuelt mere om projekter i forskellige regi her:

We Are Popular – design studio i København.
Ramsø – billedkunst.

Christian Ramsø