OM RAMSØ

PLOXX

PLOXX poster drives af billedkunstner Christian Ramsø. 

Navnet PLOXX er et ord der i sig selv ikke er defineret. Det kan være ordene plakat, poster og et par ubekendte x'er mixet sammen for at give indtryk af et multilinguistisk univers. Det kan stamme fra efternavnet på billedkunstner og samarbejdspartner Anne Marie Ploug. Det kan være navnet på et endnu ukendt verdensomspændende fænomen. Eller noget helt fjerde.

Her i PLOXX poster shoppen er ambitionen at formidle kreative projekter i form af plakater, originale værker og relaterede designs. Nogle har billedkunstnerisk afsæt, andre er kommunikerende design og alle har fokus på konceptuel og æstetisk værdi. 

CHRISTIAN RAMSØ

Jeg er uddannet billedkunstner fra det Kongelige Danske Kunstakademis med en Master of Fine Arts. Som studerende arbejdede jeg hovedsagligt med maleri og grafiske tryk, og var pioner på kunstakademiet med digitale grafiske eksperimenter. Ligesom nu interesserede jeg mig for mediernes virkemidler og brugte løs - og stjal - af virksomheders grafiske udtryk. Dermed opstod en form for spejling af velkendte billeder fra hverdagen som jeg transformerede til alternative versioner af dem selv.

Mit mantra for udvikling af kreative koncepter blev "Who Needs Reality" – et citat jeg lånte fra Bart Simpson. Tanken om at arbejde med og stille spørgsmåltegn ved virkelighedsbegrebet ved at citere en virtuel figur, var perfekt. Spørgsmålet rummer en pointe, som jeg mener er blevet mere og mere aktuel siden da, nemlig den, at det bliver stadig sværere at skelne virkelig fra forfalsket, men at vi som individer ikke nødvendigvis har brug for én sandhed. Derfor er mantraet stadig det samme og fungerer som en fællesnævner for alle projekterne i mit kunstneriske virke.

Medstuderende Olafur Eliasson var curator på legendariske Krasnapolsky i København og inviterede mig til at udstille. Her fandt jeg på at bruge mit eget efternavn i stedet for kendte varemærkers navnetræk. Malerierne skabte en masse ballade og gjorde dermed præcis hvad jeg efterlyste - skabte opmærksomhed.

 

         

 

Jeg har siden kunstakademiet og afgangsudstilling på Kunstforeningen Gl. Strand arbejdet i reklame- og designbranchen. Først som Art Director, så Final Art Director og senest i egen virksomhed We Are Popular. Qua samarbejdspartnere har jeg i tillæg til den frie kreative proces lært om kommunikation, formidling og produktion.

Jeg er åben for samarbejder, opgaver og udstillinger. Skriv til mig. Og se eventuelt mere om projekter i forskellige regi her:

We Are Popular – design studio i København.
Ramsø – billedkunst.

Christian Ramsø